Känslig

Om jag har svårt att hitta mina egna känslor har jag inga problem att känna av andras. Om någon är irriterad eller arg känner jag av det och jag ’suger upp det’ i mig själv, jag blir själv upprörd som om det var mig som personen var irriterad/arg på. Jag har mycket empati – svårt att se tv-program om upprörande saker, svältande barn, skräck osv. Jag blir så illa berörd och mår dåligt av det. Undviker det i möjligaste mån.
Jag försöker undvika Facebook, det är en katalog av människor som ger en tillrättalagd bild av sina liv och jag blir irriterad när jag ser deras ’perfekta’ liv. Jag förstår att deras bilder av sina liv inte är den fullständiga sanningen, bara den bild man vill ge. Men det är känslan jag får när jag tittar på FB, människor som lyckas, människor som gör en massa saker hela dagarna och här sitter jag och orkar ingenting. Och jag blir upprörd av alla idiotiska synpunkter folk känner sig tvungna att hela tiden dela med sig.

Jag har svårt att koppla bort andras samtal runt omkring mig, jag registrerar det och följer med i huvudet även om jag inte orkar/vill delta i samtalet. Jag kan inte koppla bort intrycken, rösterna, samtalen, dom är ‘i ansiktet’ hela tiden. Jag har ofta hörlurar på mig med ljudböcker eller musik för att stänga ute andra ljud. Det får också hjärnan att följa en tråd istället för att irra omkring.
Reklam på TV är jättejobbigt, det känns som om en person satt fysiskt där och pratar med mig personligen och jag kan inte sålla bort det. Där skulle jag också uppskatta ett hårdare skal som gjorde att jag inte tar åt mig.

”NT’s are obsessed with affection, they need to be loved every day. You have to feel sorry for them, they are so fragile flowers. They have to be nurtured and looked after every day.
You are a cactus with a prickly exterior because you have such a soft and vulnerable interior, you keep people away because they hurt emotionally.”

Tony Atwood

Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *