Stark eller svag

Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig. Det är kanske en fördom om svaghet. Men i så fall delar jag den fördomen med många andra, psykisk ohälsa ses ofta som att man är svag, ’hon är inte så stark’. Förr sa man ’klena nerver’. Det är negativt laddat och ger en känsla av att andra ser ner på en, man är mindre värd än en ’normal’ person. Vad är det att vara ’stark’? Att vara normal? I så fall kommer jag aldrig att vara ’stark’ på det sättet.

Det har ju egentligen bara gått ett halvår sedan jag fick lov att sätta ner foten och säga stopp. Det har tagit mig 20-30 år minst att ta mig hit så det är väl inte konstigt om det tar lite tid att komma tillbaka. Men ibland känns det hopplöst, det blir aldrig bättre.

Ju mer jag läser om ADHD/ADD känner jag igen mig i det också. Det enda som talar emot att jag även har en sådan diagnos är att jag inte hade några sådana problem alls när jag var barn vad jag kan komma ihåg. Egentligen är inte viktigt med en diagnos, jag vill förstå mig själv och få hjälp, det är det viktigaste.

Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *