Pepparkaksbollar

Rekommenderas! Fast jag rullade dom i pärlsocker och istället för mosade pepparkakor tog jag pepparkaksdeg.

Pepparkaksbollar

Bollar: 250 gram mandelmassa, 200 gram smör, 4 dl havregryn, 150 gram pepparkakor, 2 msk kakao, 1 msk vaniljsocker

Garnering: 150 gram sötmandel, 75 gram hasselnötter och 200 gram mörk choklad

Riv mandelmassa grovt på rivjärnet. Skär smöret i mindre kuber. Lägg alla ingredienserna i en matberedare med kniv. Mixa snabbt ihop. Rulla bollar av smeten och lägg i kylen. Hacka mandel och hasselnötter. Smält chokladen. Rulla bollarna först i chokladen sen i nötterna.
Källa: Allt om mat

Det här inlägget postades i Livet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *