Det börjar ta sig…

Jordhögen blir mindre, några kärror då och då minskar på den. Det har varit lättgrävt eftersom jag hade lagt presenningar på för att hålla högen torr.

image

Den nya rabatten börjar ta form. Eftersom jag inte planerar så mycket blir det lite som det faller sig. Oftast blir det bra, annars kan man alltid ändra. I höstas räfsade jag ihop alla lönnlöv på den plats jag tänkte mig att rabatten skulle vara. Det mesta av gräset under löven är nu kvävt och jag lägger jorden direkt på löven. Allteftersom jorden är på plats flyttar jag plantor som står tillfälligt i andra rabatter och planterar. Jag gjorde en ganska stor bit idag och hoppas på att väderprognosen stämmer och det blir svalare i veckan som kommer så att alla plantor klarar flytten bra. Det är lite sent för flytt men det brukar gå bra. Det står några gamla ruggar med gula dagliljor framför stenen, dom kommer nog inte att gilla att jordnivån höjs ca 10 cm där dom står. Jag får lyfta dom senare, eller flytta dom.

image

Just nu kan jag tycka att det ser lite fånigt och en aning töntigt ut med stockarna jag har lagt som kanter, men jag hoppas att det kommer att se bättre ut när det växt upp och klängväxter täcker en del av den stora stocken. Det blir lite nivåskillnader och för att jorden inte ska ’rinna neråt’ har jag lagt lite mindre stockar på tvären och gjort terrasser.

image

Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Det börjar ta sig…

 1. NinaH skriver:

  Blir så fint!!
  Det är så spännande att följa ”utvecklingen”!!
  En dag så… kanske jag/vi….?…;-)Hm…..

 2. Tror som du att det kommer bli jättefint när det kommer till växter som klättrar på stocken. Härligt att kunna plantera stora ytor. Som du skriver så går det ju alltid att flytta om det inte blir som man tänkt (å det blir det inte alltid även om man planterar och tänker på ”allt”.. trodde man)
  Ha det bra!
  Blomkärringen

Kommentarer inaktiverade.