Effektiv helg!

Fixat en hel del i helgen! Först blev det ett snabbt infall om hur man skulle kunna lösa ett problem med en liten gräsplätt på södra sidan om huset. Det blev täckväv och grus! Planterade en Tamarisk där och hoppas att den kommer att trivas. La ut så mycket täckväv jag hade till att börja med, får köpa mer!

Före

Före

Efter

Efter

Sedan gjorde jag stenkanten färdigt vid huset. Det behövdes en avgränsning mellan gräset och gruset och det blev bra med gatsten. Kanten slutar lite i ingenting, men tanken är att jag ska lägga plattor som en uteplats runt hörnet och det är lite svårt att veta hur det kommer att bli.

Kant mot gräsmattan

Jag har haft en idé om att gräva kanter runt alla rabatter och fylla med cement. Nu testade jag en bit för att se hur det bli, men det kommer att gå åt mycket cement! Över cementen la jag grus och tryckte till lite. Kanske skulle det räcka med ett dike med grus och där man lägger en avgränsning som plast eller liknande som en barriär mot gräset.

Kant vid rabatterna

Kant vid rabatterna

Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Effektiv helg!

 1. NinaH skriver:

  Så flitig du har varit!
  Ja- ibland får det bli ”täckdelar” i trädgården!;-)
  Jag funderar också på hur kanter ska göras bäst…. Vi har ju runda stenar. Men det blir glipor mellan stenar och gör att gräs växer in. Hm…. Tänker vidare.
  Men du får det fint du!;-)

  • Eva skriver:

   Kanter är knepigt. Svårt att veta vad som blir bäst. Hur man än gör så kommer det in ogräs så småningom.

 2. monica skriver:

  Kul att hitta din blogg, fint du gjort. Kika gärna in hos mig mvh monica

 3. Maria skriver:

  Vad fint du har det, och vilken fin blogg! Vilka bra idéer för kanterna. Alltid bökigt med angränsande gräsmattor, men det verkar vara en bra lösning med cementen och gruset. 🙂

 4. Det är alltid lika roligt att få känna sig effektiv! Bra blev det också!
  Kram
  margit

 5. Carina skriver:

  Så mycket du hunnit och vilket fint resultat! Grus tycker jag blir så snyggt. Apropå avgränsning… ..jag har grävt ur ca 30 cm och lagt ner en markduk och däri grus, isgrus 05-08 tror jag det är. Det blir snyggt och prydligt. MEN inget håller för evigt utan så småningom börjar gräset skicka genom sin sylvassa tillväxt. Men tempot och omfattningen blir betydligt lägre. Finns nog inget 100-procentigt säkert tyvärr.

Kommentarer inaktiverade.