Växtskyltar

Det brukar gå åt en hel del etiketter varje år för att hålla reda på alla plantor. Man kan lätt fixa egna plastetiketter genom att klippa sönder glasslådslock, smörbyttor, bitar av persienner och allt möjligt annat som man har hemma, glasspinnar t.ex. De allra flesta går också att återanvända genom att ta bort den gamla texten med Zvinto eller liknande. Blyertspenna håller bäst i längden.

Här är två bra tips på egna etiketter:

Laminator
Gör lappar på datorn, skriv ut och klipp isär dom. Lägg ut dom sen på ett laminatblad. Lämna utrymme mellan varje lapp så att det finns utrymme att klippa mellan dom. Laminera och sedan är det bara att klippa ut etiketterna. Bra till krukor till försäljning t.ex.

Etikettmaskin och svart plåt

Jag har köpt svart takplåt från en plåtfirma och dom har klippt till plåten i långa remsor till mig. Sedan har jag klippt dom i lagom stora bitar för att bli till skyltar, bäst om ena änden är klippt snett så den blir spetsig, det blir lättare att trycka ner den i jorden då. Jag böjer till ena änden så man inte skär sig när man trycker ner den. Jag använder en polygrip med möbeltassar när jag böjer kanten för att inte repa plåten. Sedan är det bara att klistra på etiketten.

Till etiketterna använder jag en etikettmaskin. Men för att de ska tåla att stå ute utan att bokstäverna försvinner måste man ha speciella etiketter. Jag använder TZ-325 som ger svarta etiketter med vit text. Den håller i många år utan problem.

Investerat i en etikettskrivare som jag kan koppla till datorn med USB.
Det är lättare att skriva på tangentbordet och dessutom kan man klippa och klistra namnen.